RUT-Avdraget


RUT är en förkortning av Rengöring, Underhåll och Tvätt. Begreppet rut-avdrag används för att beskriva möjligheten till skatteavdrag för husarbete. Exempel på tjänster är städning, barnpassning och trädgårdsarbete. Avdrag ges enbart för arbetskostnad.

 

För vem gäller avdraget?

– Du måste fylla minst 18 år det år du köper tjänsterna

– Du måste vara obegränsat skatteskyldig i Sverige

 

Hur fungerar det?

Från och med den första 1 juli 2009 kan privatpersoner få skattereduktion genom fakturamodellen. Det innebär att du som kund betalar hälften av arbetskostnaden till den som utför arbetet. För att du ska kunna utnyttja fakturamodellen krävs att företaget som anlitas har F-skattsedel. När arbetet är utfört begär företaget resten av arbetsersättningen av Skatteverket. Följande år står det förtryckt i din inkomstdeklaration hur stort belopp du har fått i preliminär skattereduktion.

 

Hur stort är avdraget?

Du får upp till 25 000 kronor i skattereduktion. Är ni två blir maxavdraget 50000 kr. Dock kan avdraget aldrig bli större än det belopp som du/ni ska betala i slutlig skatt.

 

 

För vilja tjänster kan man göra RUT-avdrag?

Du får skattereduktion för följande tjänster när de utförs i eller i anslutning till din bostad, ditt fritidshus eller hos dina föräldrar.
– Städning
– Matlagning & Klädvård
– Gräsklippning
– Snöskottning
– Barnpassning, hämtning och lämning vid förskola
– Omsorg i samband besök på bank, vårdcentral osv

Läs mer på Skatteverkets sida om RUT-avdrag

Heinestams Städservice

Heinestams städservice är ett av Västerbottens ledande städföretag. Företaget etablerades redan i mitten av 70-talet och har sedan starten satt en ära i att leverera en bred, trygg palett av städtjänster till sina kunder.

Varmt välkommen att höra av dig till oss med Din förfrågan så återkommer vi med en tydlig offert på det du behöver hjälp med!

Kontakta oss

Heinestams Städservice
Formvägen 16
906 21 Umeå

Telefon: 020-545468
Skicka e-post
 

Sociala Medier

Öppettider

Måndag - Fredag: 06:00 - 16:00
Lördag - Söndag: Stängt